Hai sa pictam zapada!

Ninge ca-n povesti! Zapada proaspata si fulgii mari sunt adevarati magneti pentru cei mici; nu am auzit vreodata ca un copil sa nu iubeasca saniusul sau joaca in zapada. Toti isi doresc sa faca cel mai grozav om de zapada sau ingerasi, tavalindu-se prin omatul proaspat. Uneori se multumesc doar cu o portie sanatoasa de bulgareala…

Insa exista situatii cand copilul nu poate fi scos afara, la sanius sau bulgareala, din motive medicale, sau altele care nu depind de noi, adultii. Cum ii consolam? Si, intr-adevar, au mare nevoie de consolare, interdictia de a iesi din casa fiind foarte frustranta pentru cei mici.

Intr-o astfel de situatie ne aflam si noi acum. Fetita mea a facut varicela, chiar inainte de Craciun, iar acum este inca izolata la domiciliu.. Plictisita deja de statul in casa, totul s-a transformat intr-o adevarata drama in momentul in care a inceput sa ninga. Isi dorea din tot sufletul sa se joace in zapada si sa faca macar un mic om de zapada.

Cum nu puteam iesi afara, la zapada, am decis sa aduc zapada in casa. Am adus o portie generoasa, cu care ne-am bulgarit, stropind totul in jurul nostru. A fost distractiv, atat pentru ea, cat si pentru noi, adultii. Dupa bulgareala, ne-am apucat sa construim omul de zapada. Si, pentru ca trebuia sa ne limitam la spatiul casei, am hotarat sa-l facem in miniatura. L-am decorat cu bombonele si crengute uscate dintr-o coronita decorativa, margelute si ce ne-a mai inspirat. Totusi ii lipsea parca ceva, asa ca ne-am spus: ce-ar fi daca l-am picta? Si astfel, am ajuns sa pictam zapada.

Ne-a placut tare mult activitatea aceasta, este distractiva si educativa in acelasi timp. Copiii pot intelege mai bine procesul prin care zapada se transforma in apa, in ce conditii apa ingheata sau se topeste gheata. Un experiment interesant si relaxant.

Si pentru ca ne-a placut atat de mult, am mai facut din bulgari, mici prajiturele, pictate si decorate cu bomboane. Am pictat zapada proaspata, pufoasa, cea care nu a fost deloc presata, iar efectele acuarelei sunt cu adevarat deosebite. O magie de culoare!

Va invit sa va jucati astfel cu cei mici si va garantez ca vor fi extrem de incantati. Sugerati-le sa picteze zapada si va veti amuza de reactiile lor.

Singurul regret este ca micile opere de arta nu vor rezista prea mult la temperatura casei, dar le puteti fotografia, astfel incat sa le pastrati in cufarul cu amintiri frumoase.

Sa aveti spor!

IMG_4377

IMG_4379

IMG_4387IMG_4404IMG_4406IMG_4403IMG_4393IMG_4388

IMG_4391

Clubul Fermecat © 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *