Idei creative pentru acasa

Idei creative pentru acasa

Imi place arta, iar acesta nu mai este demult un secret pentru cunoscutii mei. In multe dintre activitatile mele de creatie am implicat-o adesea si pe fiica mea, pentru ca stiu ca dezvoltarea creativitatii ei o va ajuta in tot ceea ce-si va propune sa faca in viata.

Am implicat-o adesea in activitatea mea si ea se bucura, nu doar pentru ca era alaturi de mama ei, ci pentru ca reusea sa “faca arta” (cum spune ea) alaturi de mine. A descoperit tehnici diverse de a picta, insa unele dintre aceste tehnici erau destul de grele pentru un copil de cinci ani si jumatate. Ea avea nevoie de rezultate imediate. Rabdarea nefiind punctul forte la varsta ei, nu reusea intotdeauna sa parcurga corect etapele de lucru. Insa, vazand dorinta ei de a picta, de a modela, de a se implica in activitati creative, am incercat sa-i gasesc mereu resurse pentru a-i satisface si intretine aceasta dorinta, fara sa-i fortez prea mult rabdarea, doar sa ne “jucam de-a arta”.

Am desenat impreuna cu ea, am pictat in acrilice, in acuarele lichide si in tot soiul de culori, am experimentat tehnica Decoupage, am facut mozaic, am modelat in plastilina, lut si lut polymeric, am pictat pe sticla, portelan, ceramica, lemn, textile etc. Am experimentat si ne-am facut culori in casa, am combinat si am realizat retete proprii si am preluat informatii interesante de pe alte site-uri, in special cele din SUA, UK sau Canada.

S-a intamplat sa desfasuram aceste activitati creative si cu alti copii, in special cu cateva dintre prietenele ei de la gradinita. Si am observant ca toate erau la fel de incantate ca si fiica mea, receptive si dornice sa invete lucruri noi, sa experimenteze si sa creeze mici “opere de arta”. Si am realizat ca dorinta fiicei mele nu are legatura cu mostenirea ei genetica, ci este normala, fireasca pentru cea mai mare parte a copiilor de aceasta varsta. Ei sunt cu totii niste mici artisti, iubesc sa descopere arta in toate formele ei, sa fie creativi si inspirati.

Arta by Ana

Mi-am propus sa incurajez creativitatea copiilor, sa-i ajut sa se implice in astfel de activitati, care pot fi distractive atat pentru cei micuti, dar si pentru cei mari.

Si, daca nu puteti ajunge la Atelierele Creative organizate de Clubul Fermecat, vom incarca sa va impartasim aici o parte dintre lucrarile noastre. Mai mult, voi posta aici si cateva “retete” de culori, de plastelina, plus alte idei grozave, pe care le puteti realiza singuri acasa. O parte dintre acestea sunt 100% naturale, ingredientele fiind la indemana tuturor, pentru ca le utilizam adesea in bucatarie. Deci, vor fi sigure pentru orice copil, fie el bebe sau mai marisor.

Urmariti-ne si veti fi surprinsi!

CLUBUL FERMECAT 6