Atelier 18.01.2015 – “Decoupage”

decoupage

Decoupage, sau arta decorarii cu hartie taiata, dateaza de secole, avandu-si originea in Siberia. Prin triburile nomade, China a preluat aceasta tehnica, iar in secolul al XII-lea o utiliza deja pentru decorarea obiectelor. Mai tarziu, in secolul al XVII-lea, prin relatiile comerciala cu Asia, aceasta tehnica a patruns, in sfarsit, si in Europa. O tehnica simpla, dar cu efecte spectaculoase!

Prea putin cunoscuta in mediile educationale, Tehnica Decoupage poate fi utilizata cu usurinta de catre copii, necesarul de cunostinte fiind minime, la fel si materialele utilizate. Nu au nevoie decat de hartie decoupage sau hartie de orez, sau chiar servetele, adeziv special, culori si pensule. Suportul decorat poate fi la fel de variat, tehnica aceasta pretandu-se la decorarea lemnului, cartonului, materialelor textile, plastic, polistiren, metal etc.

Si, pentru ca este atat de usor sa decorezi prin Tehnica Decoupage, ne-am propus ca duminica, 18.01.2015, sa o prezentam micilor artisti. Vom decora suporti din lemn pentru pahare, pe care ii vor utiliza acasa, ca sa-si protejeze mobilierul.

Rezervarile se pot face la office@clubulfermecat.ro.

Va asteptam cu drag!

Clubul Fermecat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *