Ateliere creative “Scoala altfel”

 

Ateliere creative in cadrul programului “Scoala altfel”

Durata atelier: 1.5 – 2  ore

Atelierul se va desfasura in cadrul programului “Scoala altfel”.

Atelierele creative se vor desfasura in scoala, iar materialele necesare sunt puse la dispozitia copiilor de catre Clubul Fermecat (SC Shabby Deko SRL). Copiii nu trebuie sa aduca nimic de acasa, totul este asigurat de catre organizator… de la cei mici asteptam doar multe zambete frumoase. La final, fiecare copil va pleca acasa cu lucrarea realizata in cadrul atelierului.

OPTIUNI TEMATICE

Temele pot fi variate, acoperind o plaja foarte larga de tehnici decorative, oferind copiilor ocazia de a descoperi si invata ceva nou la fiecare atelier. Atelierele creative ii ajuta pe cei mici sa-si dezvolte creativitatea si inteligenta, ii ajuta sa priveasca obiectele din jur intr-o maniera creativa si, nu in ultimul rand, ii ajuta sa descopere arta.

1. Pictura pe suport textil (tricouri incluse) 

Copiii vor decora si vor personaliza cate  un tricou alb, cu modele puse la dispozitia lor de catre organizator. Vor invata tehnica de executie, cum sa realizeze treceri difuze de culoare, cum sa aplice accente de culoare si  modul in care trebuie pictat un tricou, astfel incat decorul sa reziste la spalari repetate.

O tema foarte atractiva, mai ales pentru copiii care nu frecventeaza centrele de creatie. Ceva nou si interesant pentru copii sau chiar pentru adulti.

 

 

2. Mozaic cu perle pe rama foto 

Copiii vor personaliza cate o rama foto, folosind perle din plastic colorat  pentru a realiza decorul.

Ram foto poate fi folosita pentru a pune in valoare fotografiile proprii sau chiar pe cele de familie. O maniera inedita de utilizare a mozaicului.

  

 

6. Pictura si colaj pe canvas 

Copiii vor picta cate un tabou, in culori acrilice, pe panza. Tabloul va fi o interpretare moderna a pomilor infloriti, iar ca decor final vom realiza un colaj cu nasturi colorati, care sa reprezinte florile.

Este o tema frumoasa, vesela si atractiva pentru copii.

  

 

 

 

7.  Oglinda cu buline

Copiii vor decora cate o oglinda de perete , in culori acrilice pastelate. Bulinele sunt foarte usor de realizat, pentru acesea folosindu-se radiere rotunde, de diverse dimensiuni, pe post de stampila.

Este o tema frumoasa si ofertanta cromatic, vesela si atractiva, iar in plus, copiii vor descoperi ca pictura se poate realiza si cu alte instrumente decat cele clasice, ca se pot ajuta inclusiv de o radiera rotunda pentru a realiza modele frumoase.

 

8. Pictura pe un bol sau pe o cana din portelan 

Pictura pe un bol sau pe o cana din portelan a fost mereu un real succes in cadrul atelierelor noastre. Este o tehnica noua pentru cei mai multi copii, este interesanta, iar copiii pot utiliza ulterior produsul. Cu siguranta vor servi fiecare masa cu placere si se vor mandri cu lucrarea lor.

Pictura de pe bol sau de pe cana este rezistenta la spalari repetate cu apa calduta si detergent obisnuit de vase, iar  daca se doreste si  rezistenta la spalarea la masina de vase, produsul final trebuie copt in cuptorul electric pentru 30 – 45 minute, la 150 grade.

 

 

9. Pictura pe canvas – “Sa pictam o galaxie” 

Copiii sunt adesea fascinati de spatiu si cosmos, asa ca le propun o tema frumoasa: sa pictam Calea Lactee. Vor invata tehnica de tamponare cu buretei speciali pentru pictura, vor folosi culori acrilice normale, dar si metalizate, iar la final vor avea cate un tablou frumos.

 

9. Scratch Art  

Desen prin razuire/zgariere, pe un suport A4, pregatit in prealabil si tratat cu o vopsea speciala. Copiii vor realiza prin zgariere creatii deosebite,  spectaculoase si ofertante cromatic..

Clubul Fermecat © 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *