Sunt atat de frumoase desenele cu creta, mai ales cele pe care cei mici le fac pe asfalt. Mie imi invioreaza ziua, ma bucur sa vad desenelor copiilor, indiferent daca sunt facute pe aleile parcurilor, sau chiar pe trotuarul din fata casei sau a blocului.
Ce facem in celelalte anotimpuri, cand datorita conditiilor meteo desenul cu creta nu ne mai bucura privirea? E simplu, desenem in casa! Mai exact ne confectionam tablite, mai mici sau mai mari si asa ne putem intretine pasiunea indiferent de anotimp. Iar daca vrei sa faci mai mult, poti picta chiar si un corp de mobilier cu vopseaua speciala, si astfel ai o zona generoasa pe care poti scrie sau desena cu creta.
Haideti sa va povestesc cum se face o tablita, sa vedeti cat este de simplu.
Materiale necesare
- vopsea speciala “chalkboard paint” sau vopsea cu efect de tabla de scris cu creta. Poti alege negru sau orice alta culoare existenta in gama, fiind multe alternative, in functie de producator. Aceasta vopsea se gaseste la toate magazinele care comercializeaza materiale pentru pictura, dar si pe online sunt foarte multi furnizori.
- tabla din placaj, lemn sau MDF, orice dimensiune iti place;
- pensula sau buretel pentru aplicare;
- aracet scolar;
- jumatati de perle din plastic, multicolore sau nu, in functie de ce preferi sau cum intentionezi sa asortezi tablita.
Etapa 1
Aplicarea vopselei “chalkboard paint”
Pregatim vopseaua si o aplicam pe toata suprafata placii din lemn. Daca doresti, poti sa vopsesti ambele fete ale tablitei si astfel ai o suprafata dubla pentru a scrie cu creta.
Asteptam sa se usuce vopseaua, dupa care prima etapa este finalizata. Acum tabla este pregatita sa primeasca orice desen cu creta, pe care ulterior il poti sterge cu un buretel umed, asa cum faceam candva la scoala.
Etapa 2
Decorarea tablitei
Pregatim aracetul scolar si perlele si decidem ce model ne-ar placea pentru decor. Dupa ce ai hotarat forma finala a modelului, incepi sa lipesti fiecare perla.
Pui aracet, dupa care pozitionezi perla. Daca stii clar ce model vei face, poti pune aracetul pe o suprafata mai mare, dupa care doar lipesti perlutele si astfel castigi timp. Nu-ti face griji ca aracetul proaspat aplicat este alb, el devine transparent in momentul in care este uscat complet.
Continua sa aplici perlele pana cand ai efectuat o rama pentru aceasta tablita, dupa care, gata, ai terminat. Astepti sa se usuce complet aracetul (dureaza cam 6 – 8 ore, tinand cont ca stratul aplicat este destul de gros), si tablita este gata.
Sa aveti spor si multa creativitate!
Clubul Fermecat © 2017