Tutorial – Cum faci acasa adeziv decoupage.

Adeziv decoupage

Adezivul decoupage este atat de popular in randul celor care cocheteaza cu tehnicile decorative, este foarte accesibil, dar de cele mai multe ori se gaseste sub aceasta denumire doar prin magazinele specializate, care comercializeaza instrumente si materiale pentru pictura. Este foarte cunoscut peste ocean sub denumirea de “mod podge”, asa ca daca il veti gasi in tutorialele de pe internet sub aceasta denumire, sa stiti ca este vorba de adezivul decoupage.

Uneori este incomod sa te deplasezi la magazinele de specialitate, din lipsa de timp sau din cauza unor distante considerabile. Alteori, desi se gaseste usor in mediul online, implicit pretul lui va creste datorita taxelor de transport si devine dintr-o data destul de costisitor. Tinand cont de aceste motive, am decis sa va prezint cea mai simpla “reteta” a adezivului decoupage.

Ce ati spune daca putem sa-l facem foarte usor acasa? Si ce ati mai spune daca va garantez ca este realizat dintr-un produs pe care aproape toti il avem in casa? Si, daca nu avem “ingedientul principal” in casa, este suficient sa mergem pana la prima librarie sau la primul magazin cu materiale de constructii. V-am facut curiosi? Atunci sa incepem!

Materiale necesare:

  • 50 ml aracet scolar sau aracet clasic, cel pe care il folosim in mod frecvent pentru lipirea materialelor din lemn;
  • 50 ml apa;
  • un recipient gol;
  • lingurita sau spatula pentru a omogeniza compozitia.

adeziv decoupage - necesar materialePregatirea adezivului Decoupage

Turnam aracetul in recipientrul gol, in cazul meu un castron de unica folosinta, peste care turnam apa. Amestecam bine compozitia si… GATA, am facut adezivul decoupage! Are o textura lejera, precum o crema mai moale. Nu trebuie sa fie lichid, ci doar usor vascos.

adeziv decoupage pasul 2

Adezivul astfel obtinut poate fi pastrat intr-un recipient inchis si rezista la temperatura camerei cel putin cateva luni. Este simplu, este foarte bun si foarte accesibil!

adeziv decoupage pasul 3

Sa aveti spor si creativitate maxima!

Clubul Fermecat © 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *